Edinburgh Yarn Festival 2019

Potverdikkie, wat hebben we hard gewerkt op het Edinburgh Yarn Festival. 
Drie Saskia's in een camper die Hortensia heet volgestampt met wol (de camper, niet de Saskia's), de boot op, de woelige baren overleven, de boot af, links rijden en over kronkelige weggetjes op weg naar Schotland. 


Saskia maas was stoer en bestelde Haggis...

maar ik keek vooral uit naar de sticky toffee pudding...


De stand bleek een derde kleiner dan verwacht, maar we zijn creatief en maakten er een heel gezellig en mooie kraam van. 
De eerste twee nachten sliepen we amper van de excitement en vermoeidheid. Ik liep tegen een virusje aan en stond er de eerste dag koortsig en zonder stem. Als je me een beetje kent, dan weet je dat ik mijn stem goed gebruik. Een stille Saskia die haar producten moet aanprijzen... da's gek. En frustrerend. Maar langzamerhand kwamen we in het ritme en genoten we met volle teugen van dit hoogtepunt.Saskia van Ovis et Cetera verkocht haar garens.
Saskia M. was hoofd kassa en administratie
En ik verkocht er de Ja, Wol collectie.  De collectie bestaat uit handgemaakte accessoires, gereedschap en materialen.  Skippy Yarn en mijn eigen wolletje Ja, Wol Wol | BONT maakten hun (internationale) debuut en dat gaf alles een extra glimmend randje. 

Edinburgh Yarn Festival geldt als een van de mooiste festivals in Europa. Zeker in de handwerkhoek waar wij in kruipen. Het is heerlijk wanneer alle mensen wat je aanbied fantastisch vinden, dat ze begrijpen wat je doet en welke keuzes je maakt. Dan niemand zegt 'wat kriebelt die wol' of 'nou nou, da's wel een hoop geld hoor'. Tegelijkertijd kun je op een festival je kennis niet echt kwijt, je hoeft geen advies te geven en echt contact maak je niet. 
Wat mij betreft is het een perfecte mix, een of twee keer per jaar alles uit de kast op een plek waar alle mensen je producten geweldig vinden. En de rest van het jaar de toevallige binnenlopers in de winkel je passie en enthousiasme voor wol en het breien van 2019 overbrengen. 
 
Ik kan nog een half uur praten over onze super tijd in Edinburg, maar vraag me er maar eens naar in de winkel. We hebben ondertussen de uitverkochte items weer in productie en sommige zijn alweer binnen. De keramieke beker met 24K gouden breisteekjes en de Leren wolbuidels (A Case For Holding) zijn ook bijna klaar voor de verkoop.

Kom maar snel eens neuzen. 

 

de meeste foto's zijn gemaakt toen de markt niet open was, want toen kon je door de drukte de spulletjes niet meer zien. 

 


Groetjes,
Saskia, Saskia, Saskia en Angela