Ja, Wol sluit voorlopig winkel, webwinkel blijft open

In verband met het helpen beperken van de verspreiding van het Coronavirus neemt Ja, Wol een aantal maatregelen. 

  1. De stenen winkel van Ja, Wol gaat voorlopig dicht.
  2. De webwinkel blijft open met meer verzendmomenten in de week, want wie thuis zit wil breien!!
  3. Pakketjes worden bij bestellingen vanaf donderdag 12 maart tijdelijk alleen nog verstuurd. Ophalen in de winkel is alleen nog mogelijk voor mensen die dat al hebben afgesproken. Zij worden hiervoor apart gemaild.
  4. Mensen die zich in hebben geschreven voor lessen en workshops krijgen apart bericht over de oplossingen die we hiervoor verzonnen hebben.

Wij doen er natuurlijk alles aan om jullie zo goed mogelijk van dienst te kunnen blijven.

Een kleine onderneming is heel kwetsbaar en we vragen hierbij om jullie inlevingsvermogen, begrip, flexibiliteit en geduld. Dat laatste moet lukken, dat oefen je elke dag met breien… ;-)

In overleg met onze medewerkers, juffen, meesters en vrijwilligers komen we tot deze voorlopige aanpassingen. Een aantal redenen liggen hieraan ten grondslag: 

  • Ja, Wol is liever onderdeel van de oplossing dan onderdeel van het probleem. Wij geloven dat groepsbijeenkomsten nu niet verstandig zijn met oog op de verspreiding van het Corona virus.
  • Ons werk -zowel in de winkel als tijdens een lesgeef moment- heeft veel contactmomenten. Denk aan maten opnemen, op een kleine oppervlakte staan met meerdere mensen tijdens drukke verkoopdagen, uitleggen van technieken kan niet op afstand en gebeurd dichtbij met handen. In een andere situatie zouden we als winkel langer open kunnen blijven maar door de aard van ons werk nemen we misschien eerder maatregelen dan andere winkels zouden doen.
  • Ikzelf en mijn twee kinderen vallen onder de risicogroep (dwz ze zijn kwetsbaarder voor het virus dan anderen). Dit speelt absoluut mee, maar is zoals jullie kunnen lezen niet de enige reden. Het is het totaalplaatje.

Als eigenaar voel ik me verantwoordelijk voor mijn personeel, mijn gasten en klanten en ook natuurlijk mijn gezin, familie en vrienden.

Ik volg mijn verstand en mijn gevoel. Dit zijn beslissingen die je niet zomaar neemt. In het afgelopen jaar heb ik al stapjes terug moeten doen voor mijn gezondheid. Dat dit erbij komt is echt even slikken.  Financieel is dit heel moeilijk, het is moeilijk te voorspellen wat dit voor Ja, Wol gaat betekenen maar we doen ons best. We zijn creatief en gaan goede en leuke manieren vinden om jullie toch zoveel mogelijk van dienst te kunnen zijn .

Schouders eronder en lief blijven doen tegen elkaar, zo doen we dat in Rotterdam! 

Denk aan anderen en aan jezelf,

Take Care

Saskia

Back to blog